Over de vereniging

De Zeeuwse Modelbouwvereniging “ Zuid-ZuidWest “ (Z-ZW), is opgericht in 1979, en is gevestigd in Terneuzen.

De belangrijkste doelstellingen van de vereniging zijn:
-Het onderling uitwisselen van kennis over modelbouw en alles wat men daar onder verstaat, in het algemeen. Onze vereniging naar buiten profileren doormiddel van het organiseren van vaardagen, tentoonstellingen, enz.
-De begeleiding van beginnende modelbouwers jong en oud, lid of geen lid. Dit alles in een gezellige en geheel vrijblijvende sfeer.
-De vereniging heeft een 40-tal leden waaronder enkele jeugdleden, die fanatiek met modelbouw bezig zijn, dit onder begeleiding van de vader.

Onze vereniging herbergt diverse modelbouwvariaties:
Er zijn leden die statische modelbouw doen, dit zijn modellen waar verder niet veel mee gedaan wordt, echt een stilstaand model. Er zijn een groot aantal leden die varende scheepsmodellen bouwen. Ook zijn er leden die andere taken van de modelbouw hebben zoals Off road auto’s hebben waar ze ook mee rijden tijdens evenementen.

Ledenvergadering
Wij komen elke laatste dinsdag van de maand samen in het gemeenschapcentrum De Kaaie waterpoortstraat 1a in Philippine . Dit is rond 20.00 uur. Kijk bij de link Vergaderingen voor de volgende bijeenkomst. Op deze bijeenkomst bepreken we de evenementen en evt problemen die spelen bij de leden, maar vooral, het samenkomen van de leden!

Het vaarwater:
Wij zijn helaas niet in het bezit van een eigen vaarwater. Voor demonstraties op evenementen zijn wij in het bezit van twee bassins, het grote bassin van 12,50 m. bij 7,50 m. Dat gevuld worden met zo’n ± 30.000 liter zoetwater en het kleine basin van 5,5 x 5,5 m met een inhoud van  ± 12 .000 ltr zoet water.

Ons zien:
Op diverse evenementen in binnen en buitenland zijn wij te zien. bijv: de modelbouwbeurs in de Zeelandhallen te Goes, ons vaarweekend op “ Marina-Beach” bij Hoek, Havendagen Blankenberge,  Vistival Knokke-Heist en de Colijnsplaatse dagen, en nog enkele evenementen.

Lidmaatschap:
De contributie bedraagt voor jeugdleden tot 18 jaar is: € 15, – en voor leden € 30, – per jaar.

Wordt lid van onze vereniging...
Fotos van vroeger